Pancake

  • 2016.02.09.
  • 1

...az eredeti amerikai palacsintaCsak mert állítólag ma van a palacsinta világnapja-nem tudnék rendesen aludni, ha kimaradnék belőle. :)))Hozzávalók:-20 dkg extra finom süteményliszthez-5 dkg vaj (igazi :)-3 dl tej-1 egész tojás-fél csomag sütőpor-1 evőkanál kristálycukor-csipetnyi sóÁtszitálom a lisztet, mégpedig a sütőporral és a sóval együtt,majd a hideg tejet folyamatosan a liszthez keverem. Ha ezmegvan (de amikor már homogén a tészta), beleütöm a tojást,elkeverem ezt is, végül a megolvasztott vajat is belekeverem. Legalább negyed órát állni hagyom (kell, a liszt miatt).Sütésnél (hiába van vaj a tésztában) -minden adag előtt-,egy-egy csepp olajat cseppentek a serpenyőbe;nem kell sok idő neki, a sütőpor szinte azonnal felhúzzaés egyébként sem jó kiszárítani! Mivel a juharszirupot nem szeretem, ez az adag jó fajta,magyar birsalmalekvárral kerül tálalásra. :)Ui.: a sütő-alkalmatosság ugyanaz a minike, amiben a trükkös tükörtojások készültek. ;)))