BBQ oldalas

  • 2016.02.26.
  • 5

Már két napja álltak a pácban a kicsikék(mondjuk, nem vált kárukra :),mire elértem odáig, hogy sütőbe is kerültek-ez pedig kifejezetten az előnyükre vált. ;)Hozzávalók:-1,5 kg oldalashoz-2-3 fej vöröshagyma-9 nagy gerezd fokhagyma-megpucolva, de egészben hagyva-1,5 ek só-annyi kanál, ahány kiló a hús-frissen darált bors-3 ek zsír a páchoz: -0,5 liter (jó fajta) ketchup-4 nagy gerezd fokhagyma-4 ek barnacukor-2 ek extra szűz olívaolaj-2 ek Worcestershire-szósz-1 dl világos sör-1 ek mustár-1 ek (10-15%-os) ecet-frissen darált borsSó ebbe nem kell!
Az oldalasokat
HAGYOMÁNYOS MÓDONfőzöm/sütöm/konfitálom, ;) annyi különbséggel, hogy a végén nem pirítom le.A pácot elkészítem, a puha húst belerakom és mielőttelmennének egy kicsit pihenni, párszor átforgatom;lefedve kerülnek a hűtőbe, összeérési céllal(ez most 2 nap volt:).Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 fokonsütöm, kb. fél-háromnegyed órát, közben egyszerátforgatom, hogy mindkét oldala szépen piruljon.A pác mennyisége elsőre soknak tűnhet, de sütésközben a felesleges víz el fog sülni belőle és csak afinom, sűrű, ragacsos szósz fog maradni...Hozzá zöldfűszeres, szerecsendiós, áttört krumplipüré ésAMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA (coleslaw) készült.Valami egészen fantasztikus végeredményalakult az egészből!