Ananászos csirkenyárs

  • 2016.02.07.
  • 2

...ANANÁSZOS RIZZSEL tálalvaHozzávalók: -4 ek szójaszósz-4 ek (por)cukor-2 ek extra szűz olívaolaj -1 ek fehér szarvasgombás olaj-1 tk fokhagyma granulátum-2 csirkemell (a bőr és a csont levesbe kerül)-1 egész, friss ananász (ne rontsuk el befőttel! :)-nyársakA pácnak valót összekeverem, a csirkehúst leöblítem,leszárítom, nagyobb darabokra vágom, belekeverema pácba és legalább 2 órára, de még jobb,ha egy éjszakára a hűtőbe kerül, összeérni.Az ananász megpucolom, négyfelé-, majd azokat kétfelé-és keresztben négyfelé vágom (32 darab lesz...praktikus, ha a csirkét is ennyi darabba vágjuk).A jelenlegi nyársaim kicsik, de nem bánom, fogyaszthatóbbmennyiségek süthetőek ezekből.Tehát két-két darab hús és ananász kerül a nyársakra,amiket kontaktgrillen sütök meg, oldalanként 5 perc alatt.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Az ananászt a fogyni vágyók valóságos csodaszerként tartják számon,leginkább azért, mert bromélia enzimet tartalmaz,amely elősegíti a fehérjék hatékonyabb emésztését,javítja a tápanyagok felszívódását, gyorsítja a méreganyagok ürülését,szerepet játszik a zsírégetésben és általában gyulladáscsökkentő hatású.Az ízletes gyümölcs emellett csökkenti az édesség utáni vágyat,annak ellenére, hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz.Csirkével párosítva bármelyik grillparti egészséges és fehérjedús,mégis istenien finom fénypontja lehet.