Narancsos, csírás zöldsaláta

  • 2016.01.03.
  • 4

Jó ideje leginkább úgy szeretjük a zöld salátákat enni,hogy csak egy kevés, jó fajta olívaolaj, valamilyen finomecet és/vagy egy kis balzsamecet sűrítmény van rajta.Na jó, cifrázni is lehet -szoktam is néha-, attól függően,hogy éppen mi akad még a kezem ügyébe. Most ez készült...és nagyon szerettük! ;)Hozzávalók:-2-3 db fejessaláta-szív (de bármilyen salátával készíthető, amit csak szeretünk)-1 csomag rukkola-1 doboz retekcsíra (elképesztően finom és karakteres az íze)-2-3 db narancs-fél (bio) citrom leve-6 ek extra szűz olívaolaj-2 ek fehér szarvasgombás olívaolaj :)))-1 kk dijoni mustár -frissen darált bors-pici sóA narancsokat alaposan megmosom, a burkolatától megszabadítom-késsel és a fehér részeket is levágom-, majd tál fölött kifilézem(éles késsel kivágom a hártyák közül a gyümölcshúst), csak merta levére is szükség van-a narancsot összekeverem a zöldáruval.Ehhez a léhez öntöm az olajokat, a citromlevet és a többi ízesítőhozzávalót, majd spirál habverővel alaposan kikeverem az öntetet-ettől lesz sűrű, krémes a végeredmény.A salátát tálra rendezem és megöntözöm az isteni öntettel. ;)Kifejezetten jól tud esni, a folyamatos evések után. :)