Füstölt lazacos saláta

  • 2016.01.30.
  • 6

Az alapötlet a narancsos, csírás zöldsaláta volt,annak is leginkább az öntet része, mert a lazachoz(is) kiválóan illik a narancs és a citrom íze.Hozzávalók:-2 fej római-, jég, vagy vegyes (kevert) salátához-10 dkg füstölt lazac-pár szem koktélparadicsom-1 kisebb fej lilahagyma-2 db narancs-1 citrom leve-6 ek olívaolaj-2 ek fehér szarvasgombás olívaolaj-1 kk dijoni mustár -pici só-frissen darált borsA narancsokat megmosom, a burkolatától megszabadítom őketmajd tál fölött kifilézem, mert a levére szükség van(éles késsel kivágom a hártyák közül a gyümölcshúst).A paradicsomokat kettévágom, a salátát ízlés szerint
(most csíkokra) szeletelem, a lilahagymát vékonyfélkarikára vágom, ezt sózom be egy nagyon kicsit.
A lazacot annyira nagyon nem is kell vagdosni, elég,ha széttépkedjük, könnyen megy.

A narancs felfogott levéhez öntöm az olajokat, a citromlevetés a többi ízesítő hozzávalót, majd spirál habverővel alaposankikeverem az öntetet...ettől lesz sűrű, krémes a végeredmény.
A narancsot összekeverem a zöld-, a piros-, a lila és a
lazac színű áruval,
a salátát tálra rendezem és megöntözöm az isteni öntettel. ;)