Tepsiben sült zöldségek

  • 2015.12.20.
  • 1

Kiváló lehet akár önmagában,akár sültek mellé, köretnek. Hozzávalók (kinek-kinek a kedvencei kerüljenek a tepsibe):-vöröshagyma-fokhagyma (gerezdekre szedve, de a héjban hagyva)-sárgarépa-lila répa (édesebb, mint a nálunk megszokott narancs színű)-citromsárga répa (ez pedig kevésbé édes)-kelbimbó-petrezselyem gyökér-só-darált bors-rozmaring-kakukkfű-extra szűz olívaolaj-balzsamecet-balzsamecet sűrítményKerül még rá balzsamecet sűrítmény is-ettől lesz bársonyos a végeredmény.A sütőt előmelegítem 180 fokra.A zöldségeket megtisztítom, darabolom, tepsibe pakolomés légkeveréssel, 30-35 perc alatt készre sütöm.A balzsamecettől és a sűrítménytől valami egészenmennyei, édes-savanyú bevonatot fognak kapni a zöldek. Ha hús mellé/alá szeretnénk tenni, akkor miután a hústmegfőztük (mint ahogy nálunk ez karácsonykora tyúkkal elő fog fordulni :), a sütés kb. 20-ik percébenfektessük a zöldségekre a húst és így süssük készreaz egészet. Aki kiskecske-üzemmódra van hangolva, mint én,az nagyon fogja szeretni. :)