Rocky road

  • 2015.12.27.
  • 5

...újratöltve, ugyanis a mostani egy kicsitkarácsonyosabb, mint általában lenniszokott, mert hát karácsonyra készült! :)Hozzávalók:-25 dkg étcsokoládé (jó minőségű)-15 dkg tejcsokoládé-18 dkg (igazi) vaj-4 ek méz-20 dkg amaretti keksz-15 dkg brazil dió-15 dkg cukrozott, aszalt áfonya, meggy, vagy cseresznye-12,5 dkg mini pillecukor+a díszítéshez porcukor, ehető glitter, jégcukor, cukorgyöngy, stb.A vajat a csokikkal és a mézzel megolvasztom; az amaretti kekszetés a brazil diót nagyobb darabokra töröm és ezeket, valamint azaszalt gyümölcsöt hozzákeverem.Egy kb. 20 x 25-ös tepsit sütőpapírral kibélelek, a mini pillecukrotbeleszórom, nagyjából elrendezgetem, erre öntöma masszát és nem lapogatom, nem simítgatom, mert nem véletlenülköves út a megnevezése! :)Legalább egy éjszakára hűtőbe teszem (télen elég, ha a spájzba kitesszük),mielőtt szeletelném.Szeletelés előtt, vagy utána -kinek, hogy tetszik jobban-, megszóromporcukorral és/vagy ehető (karácsonyos) cukorgyönggyel, cukordísszel....karácsonykor fenyőfás a díszítés is...Ha nem azonnal tálaljuk, porcukrot ne tegyünk még rá.Hűtőszekrényben, légmentesen záródó edényben egy hétig is eláll,