Fahéjas sült dió és mogyoró

  • 2015.12.19.
  • 5

A Magyar tenger egyik legszebb partszakaszán, egy gyönyörűnyári napon, csodás illat csapta meg az orromat-kiskocsiról mindenféle fahéj illatú magvakat árultak (mint minden nyáron :)!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Maga az elképzelés legalább másfél éve hever a piszkozataim között,csak éppen recept nem akadt olyan, ami elnyerte volna a tetszésemet, egészen eddig- PISZKE oldalán rátaláltam! :) Hozzávalók:-6 cl víz-15 dkg cukor, vagy 4-5 ek méz (ki, mivel szeretné inkább)-1 kk őrölt fahéj-1 nagy csipet vaníliapor -30 dkg dió, mogyoró, mandula, kesudió...szinte bármi jöhet bele, amit szeretünkEgy megfelelően nagy méretű teflonserpenyőbe vizet öntök,ebbe kerül a cukor, a fahéj, majd a vaníliapor.Közepes lángon felfőzöm a hozzávalókat és amikor forrni kezd,beleöntöm az aktuális főszereplőt......a diót,......vagy éppen a kétféle mogyorót.Szilikonlapáttal folyamatosan kevergetem, kb. 8-10 perc elteltévelaz összes folyadékot felveszik a szemek és pergősre össze is áll mind.Lapos tepsire sütőpapírt teszek, erre pergetem hűlni a kész finomságot.