Burgonyalepény füstölt lazaccal és kaviárral

  • 2015.12.31.
  • 8

...és még több finomsággal :)Hozzávalók:-3 egész tojás-1 és negyed dl tej-1 dl olaj-2 szál újhagyma (apróra összevágva)-negyed (bio) citrom leve-60 gramm instant krumplipürépor-40 gramm sima liszt-1 kk sütőpor-só-frissen őrölt bors továbbá: -10 dkg füstölt lazac-egy kevés majonéz alapú AIOLI MÁRTÁS-kaviár-friss kapor-(bio) citrom szeletek
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverem,egy keveset állni hagyom és közepes lángon, teflonsütőben (plusz zsiradék nélkül) kisütöm-evőkanálnyi mennyiségeket adagolok a serpenyőbeés mindkét oldalát átsütöm.Csalóka a mennyiség, de 16 db lepénykét sütöttem megennyi tésztából és ez 4 főre kényelmesen elégnek bizonyult.Mivel ez egy hideg előétel, előre is kisüthetjük a lepényeketés tálalás előtt nem sokkal össze tudjuk állítani a tálat.Az alap a lepényke lesz, erre egy-egy kiskanálnyi aiolitteszek, majd egy-egy vékony szelet füstölt lazacot,(a Kiskamaszunk egyik nagy kedvence :)majd kaviárt és friss kaprot; a citrom levét mindenkimagának csöpögteti a tetejére. :)Ezzel meg is lett volna az óév utolsó uzsonnája, már csaka vacsora van hátra, aztán a tűzijáték és utána közvetlenülmegint egy évvel öregebbek leszünk! :))) Ja, a tál! Ugye mondtam, Jézuskáék, hogy tudom, mit fogok rá tálalni!?Ugye, milyen jól áll rajta az étel?!
:)))