Tejfölös uborkamártás

  • 2015.11.08.
  • 2

Leginkább főtt húsok (sertés, marha) mellé való;akkor érdemes készíteni, amikor egyébként ishúsleves készül (az összes belevalóval :).Hozzávalók:-25 dkg ecetes uborkához-2,5 ek liszt-10 dkg vaj (igazi :)-5 dl húsleves-2,5 dl savanyúuborka-lé-1 kis pohár tejföl-1 kk só-bors-2,5 ek cukor A vajat melegedni teszem, ebbe kerül a liszt ésvilágos rántást készítek-meg ne égjen!A rántást a levessel apránként felöntöm, eztfolyamatosan csomómentesre keverem, beleöntömaz uborka levét, a tejfölt, az ízesítőket és kis lángonfőzöm az egészet; az egészen kicsire összevágottuborka ezek után kerül bele, amivel már csak felfőzöm.
Melegen kerüljön tálalásra!