Bajor krumplisaláta

  • 2015.11.29.
  • 2

Hozzávalók:-1 kg krumplihoz-1 kisebb fej lilahagyma-10 dkg savanyú uborka-4 dl az uborka levéből-2 dl víz -6 ek almaborecet-1 ek (akár magos) mustár-extra szűz olívaolaj-10 dkg főtt, füstölt sonka, tarja (ami éppen akad :) -retek (a pirossal még szebb, de ha nincs, bármilyen megfelel :)-só-darált borsA krumplit alapos mosás után héjában megfőzöm.Amíg ez fő, elkészítem a felöntőlevet:a vizet az ecettel, az uborka levével, amustárral és egy kis darált borssal összemelegítem.
A hagymát félbevágom, szeletelem,nagyon kicsit besózom és félreteszem, hagy álljon;az uborkát és a retket szintén vékonyan szeletelem.A megfőtt krumplit a burkolatától megfosztom,karikára vágom, hozzáadom a hagymát, az uborkát, aharapható méretűre összevágott sonkát, a retket, majda még meleg, fűszeres lével felöntöm és langyosra hűtöm-én a krumplit nem szoktam hűtőbe tenni.Tálaláskor locsolom meg az olívaolajjal.Nagyon finom! :)