Banános piskótatallér

  • 2015.10.21.
  • 0

Valószínűleg azért nem került fel eddig a blogra,mert annyira egyszerű elkészíteni, hogy nofene (és még csak sütni sem kell :)!Az anyukám készíti többször, természetesen az Unokája kérésére,na de minket sem kell lökdösni, hogy együnk belőle! :) Most viszont egy kis csavart is vittem a történetbe,ugyanis a NSzV-n bóklászva, kókuszba forgatott szépségekre bukkantam.Ilyen csak az egész mennyiség harmadából készült,mert hát a Kiskamasznak szántam, meglepinek,Ő meg ugye, nem szereti a kókuszt(kivéve, ha nem tudja, hogy van benne :) !Hozzávalók:-1 csomag kerek piskótatallérhoz (240 g-os)-kb. 4 db banán-1/3-ad adag CSOKIMÁZ-1 kis csomag kókuszreszelék (a harmad mennyiséghez)-fogpiszkálóTúl sok leírás ehhez nem kell; a banánokat lehetőlegegyforma méretűre karikázom, két piskóta közéteszek egy szeletke banánt, fogpiszkálóval összefogomés az elkészült csokimázba forgatom. Itt kezdődik a "móka és kacagás"......és itt még csak a buli felénél tartok! :)Miután a csokiba megmártottam a falatkákat,belehempergetem a kókuszreszelékbe,aztán miután mind készen van, mennek egykicsit a hűvösre.Történetesen bármibe bele lehet forgatni, amibeszeretnénk-dióba, mandulába, cukorgyöngybe...Az elkészült remekműveket legalább egy éjszakárafélre kell tenni, ugyanis ennyi idő kell ahhoz,hogy ehetőre puhuljanak! :)