Sült őszibarack tejszínes, fehércsokis mascarponéval

  • 2015.09.26.
  • 9

Hozzávalók:-5 db őszibarackhoz-1 marék dió-10 db szárított zsályalevél-méz-cukor -vaníliapora kísérő krémhez:-20 dkg mascarpone-4 dl tejszín-1 tábla fehér csokiA fehér csokit megolvasztom, a hideg tejszínt habbá verem,hozzákeverem a mascarponét, végül a csokit is.A barackot mosom, kettévágom (nem hámozom meg),cukorral, mézzel és vaníliaporral megszórom,mindegyikre kerül egy-egy levélke zsálya;előmelegített sütő, 180 fok, légkeverés, 15 perc. Ekkor kerül rá a durvára tört dió, még egy kis méz és 5 percre visszakerül a sütőbe.Innen mindenki döntse el, hogy hidegen, vagymelegen szeretné fogyasztani, esetleg ilyen körítéssel,vagy éppen vanília fagylalttal...mindenhogy kiváló választás lesz! :)