Mézes piskótalap

  • 2015.09.26.
  • 8

Hozzávalók:-30 dkg kristálycukor-2 egész tojás-8 dkg vaj/Rama-4 ek méz-1,5 dl tej -40 dkg sütemény liszt-1 csomag sütőporA cukrot az egész tojásokkal fehéredésig kavarom-szerintem ebben van az egyik lényege a jó piskótának-,beleöntöm a meglangyosított vajat, a tejet, mézet és ezekkel is jól kikavarom.A lisztet a sütőporral együtt átszitálom (ennél a tésztánál mindig)és kanalanként a masszához keverem.A tésztája sűrűbb, mint a sima piskótáé, de kell is,hogy az legyen, a majdani csokimázas forgatás miatt.Előmelegített sütő, légkeverés, 160 fok, 25-30 perc (tűpróba).Miután elkészült -felhasználás előtt-, egy napra akár félreis lehet tenni.