Tejszínes, fokhagymás rakott csirke

  • 2015.08.16.
  • 3

Mert bár GULYÁSLEVEST is főztem,(a Kiskamasz kívánság-listájából ezt választottam-mindent a gyerekért :))) de nagyjából ennyit bírtam ki a konyhában!Na és annyit, amíg a tésztás csirkéje megsült.Hozzávalók:-0,5 kg köret tészta -1 kg csirkemell-filé-1 fej fokhagyma (de legalább 10 gerezd), szeletelve-6 dl tejszín (min. 30%-os)-6 dl víz (+ ami a csirke alatt marad *)-25 dkg reszelt sajt (sima+füstölt vegyesen a legjobb)-só-darált bors-olaj-2 ek étkezési keményítő+a zöldfűszerek (szárítottak is nagyon jók), ízlés szerint: -rozmaring-őrölt kömény-késhegynyi kurkuma-petrezselyem-pici cukorA csirkét alapos mosás után kisebb darabokra vágtamés kevés olajon -só és bors társaságában- elősütöttem.Elég neki annyi, amíg kifehéredik mindegyik és méga kisült vizet sem főztem el alóla.Közepes méretű tepsibe (kb. 25x35 cm-es :)öntöttem a száraz tésztát(nem kell kifőzni),erre került a csirke (a levével együtt*),majd ráreszeltem a sajtot.A tejszínt elkevertem a vízzel, fokhagymával,fűszerekkel, ételsűrítővel és a húsra öntöm-az a lényeg, hogy ellepje az egészet.Sózni pedig azért nem kell pluszban, mert a sajtis sós!Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel,40 percet volt bent, de ki, mennyire szeretimegsülve-mi így, nagyon! :)Mondanom sem kell, hogy frissensülve a leges-legfinomabb! :)