Római saláta svájci öntettel

  • 2015.08.10.
  • 5


...a szalonna kolozsvári, a készítője pedig magyar -ennyi nemzet, egy helyen :) -,de meleg van, nagyjából ennyi megy itthon,ja és a
HIDEG GYÜMÖLCSLEVES,cinvedernyi mennyiségben! :)))Hozzávalók 2 főre:-1 fej római saláta (egyéb iránt bármilyen másfélével elkészíthető :) -20 dkg jó fajta, húsos szalonna-extra szűz olívaolaj -2 ek ecet (sima 10 %-os, vagy valamilyen gyümölcsös)-só-darált borsA kis kockára összevágott szalonnát egy nagyon kevésolívaolajon kisütöm, majd sózom, borsozom, még forrón afélbevágott salátára kanalazom, meglocsolom egy kis ecettel,még egy pici olívaolajjal és burkolás következik...például vacsorára-ilyen rekkenőben- tökéletesen kiváló tud lenni ennyi is! :)