Csevap

  • 2015.08.09.
  • 4

Khm...szóval ez nem most készült, de most értem el vele idáig... :)))Hozzávalók:-60 dkg marhahús-40 dkg sertéshús-só-darált bors (jó sok :)-8 gerezd fokhagyma-1 kk szódabikarbóna (nem elírás :)-kevés (olíva) olajA húsokat lehetőleg megbízható forrásból szerezzük be,a legjobb, ha van (vannak) bevált helyünk!Ha nem akarunk sokat pepecselni, vegyünk darált húst,én inkább egész darabokat szoktam venni és az ledarálom,ebben az esetben kis lyukú darálón.A ledarált húst fűszerezem és állni hagyom pár óráta hűtőben, hogy egy csöppet összeérjen.Ebből a mennyiségből ki lehet hozni vagy 30 rudacskát,de ezt inkább mindenki maga döntse el, mekkorát szeretne.Sütni -elvileg- roston, grillen kellene, én serpenyőbenkövettem el a bűnt...így is ehető lett! :)))AJVÁRRAL és jó minőségű, dijoni mustárral került tálalásra.(Meg egy kis salátával, természetesen! :)))