Túrógombóc

  • 2015.06.21.
  • 8

Hozzávalók:
-2-3 egész tojás (egészben, habosra felverve)
-1 kk sóval
-2 ek cukorral
-0,5 kg túró és
-15 dkg búzadaraA hozzávalókat összeforgatom és legalább2 órára a hűtőbe teszem;
(még jobb este bekeverni,reggel kifőzni)ugyanis, minél jobban megszívja magát a gríz,
annál kevésbé esik szét főzés közben a gombóc!Közben olajon zsemlemorzsát pirítok,ezzel több dolgom nincs.Ha valaki nem szereti a morzsát, az forrósítson fel tejföltcukorral és azzal öntse le tálaláskor gombócékat.Vizet forralok, majd ebbe is teszek pici sót és vizes kézzelkanálnyi mennyiségeket gombócgatok a vízbe-nálam ebből a mennyiségből 20 gombóc készül. Nézzük, nehogy letapadjanak és 5 percnél hamarabb ne vegyük ki őket a fövő vízből!