Sonkás paradicsomsaláta ricottával

  • 2015.06.28.
  • 7

...az angol Fenegyerek után, szabadon :))) Hozzávalók:-koktélparadicsom (több fajta, több színű)-sonka (most (is) feketeerdei, érlelt)-ricotta-madársaláta-friss petrezselyemzöld -majoranna-extra szűz olívaolaj-só-darált bors-friss citrom leveAz egész történet úgy kezdődik, hogy afféle pestót készítünk
a majorannából, sóból, citromléből, extra szűz olívaolajból,mozsárban (vagy robotgépben) összezúzva(1 rész citromléhez 3 rész olajat adok). A zöldeket tálra rendezem, a szeletelt sonkát rátépkedem,a paradicsomokat félbevágom(de leginkább méretfüggő, hogy milyenre szeleteljük),sózom, borsozom és a ricottát is rákanalazom;
a kész művet meglocsolom az előzőleg elkészített pestóval.Nagggyon finom! :)