Savanyúkáposztás gnocchi

  • 2015.04.13.
  • 0


Sváb -ihletésű- recept.Hozzávalók:-25 dkg szalonna, vagy kockázott bacon szalonna-0,5 kg savanyúkáposzta-0,5 kg gnocchi ("eredetileg" hagymás tört krumplival tálalják, én ezzel)-1 közepes fej vöröshagyma-1 csomó újhagyma-darált borsNagyobb lábasban vizet forralok, azt sózom,majd ha fő, a gnocchit pár perc alattkifőzöm benne. A szalonnával, ugye nincs sok munka, azt sülni teszem,a kis kockára vágott vöröshagymával és újhagymávalegyütt-sót nem teszek rá!A káposztát nem mosom ki (aki akarja, megteheti),de alaposan kinyomkodom, összevágom egy kicsités a ki-/összesült alapra teszem-összesütöm az egészet,borsozom és tálalom.3 főre elegendő a mennyiség.