Túróval töltött zsemle

  • 2015.03.15.
  • 6

A ház Urának egy (igen nagyon) régi óhaja(csak, mert tudjuk, hogy amit én nem annyira szeretek,azt igen ritkán vagyok csak hajlandó elkészíteni! :)))Hozzávalók (6 db zsemléhez):-6 db nagy méretű (császár) zsemle-25 dkg túró-a 6 zsemle belseje -2 ek
VANÍLIÁS CUKOR-10 dkg cukor-csipet só -2 egész tojás-2 dl tejföl (jó minőségű)-3 marék aranymazsola-2 ek rum aroma -2 ek VANÍLIÁS CUKOR-2-2,5 dl tej-egy kis víz (amibe a zsemlék tetejét belemártom)-kevés porcukor (amibe pedig a vizes tetejű zsemléket mártom :) A sütőt előmelegítem 180 fokra.A zsemlék tetejét (a felső harmadnál) levágom, a belsejétkiszedem (nem kell a héjig!), ezt beletépkedem- és összekeverema túróval, tojással, cukrokkal, tejföllel és a citromhéjjal. Ha valaki nem szereti a mazsolát, ki is hagyhatja.A fenti egyveleggel megtöltöm a zsemléket, amiketegy sütőpapírral bélelt tepsibe teszek; a tejet felmelegítem a vaníliás cukorral és meglocsolommindegyik töltött szépséget. A sütőt légkeverésre kapcsolom, a zsemléket 10 percigsütöm, majd a kalapok visszakerülnekés így is pirítom még 10 percig.Ha szükséges és/vagy igény van rá mehet egy kisporcukor is a tetejére. :)))Mindig készül újabb és újabb és újabb... :)))Szóval, desszert is, túró is van benneés még finom is...egyesek szerint! :)
Ui.: egy felet megettem én is, de csak a szolidaritás miatt! :)))