Töltött krumpli

  • 2015.03.29.
  • 3

...sonkával, gombával, baconnel, sajttal...és nem mellesleg, a félretett nyers, reszelt tormás tejföllel! :)Hozzávalók (4 főre):-fejenként 1 nagy méretű krumplival számolva (ha nincs leves előtte, 2db/fő)-4 vastagabb szelet sonka-8 fej gomba -sajt
-vöröshagyma (egy nagy fej elegendő 8 krumplihoz)-4 szál újhagyma-kevés zsiradék-tiszta só-őrölt kömény-darált bors A krumplit alaposan megsúrolom, majd megfőzöm(sós, köménymagos vízben);tepsibe szedem és hagyom egy csöppet hűlni(ehhez már nem elég teflonos a kezem :).A sütőt előmelegítem 180 fokra. A kis kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem,a sonkát kis kockára vágom, majd a legvégén egykicsit ezt is a hagymához keverem; a kicsireösszevágott gombát szintén átsütöm egy kis olajon.Az újhagymát -szeletelve- nyersen-, a sajtot pedignagyobbra lereszelve keverem a többi hozzávalóhoz.A krumpliknak -miután hűltek- levágom a felsőharmadát, ennek a belsejét kikaparom, amit az előkészítettzöldségekhez keverek és megtöltöm a hozzávalókkal.(Az alsó részből kikapart krumplit máshoz használhatjukfel, pl. krumplipüréhez, vagy leveshez!)
Mindegyik krumpli tetejére egy darabka vajat vágok,reszelt sajttal bőven megszóromés a sütőt légkeverésre kapcsolva, 20 perc alatt készre sütöm.TEJFÖLÖS TORMAMÁRTÁSSAL tálalom.
Ez is, mint minden krumplis étel, frissen megsülve a legfinomabb! :)