Panna cotta tejcsokis öntettel

  • 2015.03.08.
  • 1

Csak hogy ne mindig gyümölcsös feltéttel jelenjen meg,jöjjön egy kis édes-édes változat! :)A recept eredetileg az észak-olasz régióból,
Piemontból származik,
de egész Olaszország területén fogyasztották
bogyós gyümölcsökkel, karamellel, csokoládéval,
vagy gyümölcs szósszal tálalva-a szó jelentése: főzött krém.A panna cotta hozzávalói: (4 főre)-4 dl tejhez-2 dl tejszín -4 lap zselatin-4 ek vaníliás cukor (saját)+2 tábla tejcsokoládé
és egy kis díszítés, gyöngycukor formájában :) A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral forrpontig melegítem-csak!
A zselatin lapokat bő hideg vízbe áztatom,kinyomkodom és egyesével belekeverem a tejszínbe;4 pohárkába szétosztom, majd hidegre teszem pár órára.Ha már eléggé megdermedt a tejszínünk, jöhet ráa feltét is, ami most nem más, mint nagyon jóminőségű tejcsokoládé megolvasztva.Slussz!

Az
eredeti panna cottám receptje itt olvasható,de van még ezen kívül sokféle a tarsolyban! :)