Medvehagymás túrókrémmel töltött levelestészta

  • 2015.03.15.
  • 7

Ez a recept is úgy indult, hogy munka után az egyikkedvenc boltom felé vettem az irányt(oda, ahol a sorok között is lehet/érdemes bóklászni :)))és ismét nem csalódtam, ugyanis -többek között- 2 csomagmedvehagyma landolt a kosaramban(az egyikből készült a medvehagyma krémleves).Meg került két csomag leveles tészta is-hasonló van már a blogon (a kapros túrós batyu), mégisegy kicsivel másabbat szerettem volna,(mert hát a medvehagyma egy ideje rendkívül trendi :)))
ebből most sós sütemény készült.Hozzávalók (2 rúdhoz):-2 tekercs leveles tészta (még mindig nem vagyok hajlandó magam gyúrni! :) -0,5 kg túró (jó fajta)-1 csomag (10 dkg) medvehagyma-1,5 dl tejföl (sűrű, jó minőségű)-1 egész tojás+ 1 tojás fehérje -4 ek zabpehely (kellemesen fellazítja a tölteléket)-só-darált bors+1 tojás sárgájaA sütőt előmelegítem 180 fokra.A medvehagymát folyó víz alatt átöblítem, vékonycsíkokra vágom (egy kicsit félrerakok belőle)a hozzávalókkal alaposan összekeverem és sózom, borsozom. A zabpehely -mindazonáltal, hogy lazítja a tölteléket-,a nedvességet is magába szívja, így nem fog elázni a tészta!A tésztát felhasználás előtt pár perccel veszem ki a hűtőből,kitekerem (óvatosan); a papírján fogom megsütni.A túrós tölteléket a tésztára kanalazom,feltekerem, lekenem a tojás sárgájával és a sütőtlégkeverésre kapcsolva, 20-25 perc alatt megsütöm.(Pár helyen megszurkálom a rudakat!) Tálalásnál a félretett medvehagymával a tetején tálalom. Na, nálam ez a túrós sütik csúcsa! :)