Krumplikrémleves sültkrumpli feltéttel

  • 2015.02.16.
  • 2

Hozzávalók:-10 nagyobb méretű krumplihoz-2 nagy fej vöröshagyma-2 gerezd fokhagyma-olaj-só-őrölt bors-életízesítő-egy fél tv paprika-egy darabka FÜSTÖLT CAYENNEa feltéthez:-fokhagyma granulátum-őrölt bors-szárított rozmaring
A krumplikból -hámozás és mosás után- négyzetet "készítek";abból, amik az oldalakból és a végekből lejönnek,lesz a leves alapja, az bármilyen méretűre vágható,botmixer lesz úgyis ráengedve. :)Kevés olajon -sóval- puhára dinsztelem a kockáravágott vörös- és fokhagymát, rádobom a paprikátés a füstölt Cayenne-t (ezeket mixelés előtt kiszedem),
beleöntöm a "végeket" (kockára vágva), felöntöm vízzel (bővebben lepje el) és puhára főzöm.A botmixert beleengedem és teljesen simára dolgozom,ekkor borsozok, ízesítek és el is zárom a gázt.Amíg fő a krumpli, az egyben hagyott krumplikbólmini méretű -1x1 cm-es- kockákat vágok(nem kell megijedni, nem olyan nagy munka :)és a fűszerekkel megszórva, olajban kisütöm(sózni csak akkor szabad, ha az olajból kikerült).Az adag 4 főre elegendő.