Fokhagyma krémleves

  • 2014.11.11.
  • 8

A Királylány száraz tényként közölt meglátása,mely szerint mostanában rá vagyok kattanvaa krémlevesekre. :)És tényleg! Dehát így szokott ez lenni velem-ha egyszer rákattanok valamire?! :))) Hozzávalók:-2 fej fokhagyma-1,5 l zöldségalaplé, vagy húsleves-2 dl tejszín (NEM főző!)-1 nagyobb fej vöröshagyma-só-darált bors-reszelt szerecsendió (jó sok :)-olaj-pár ág friss kakukkfű +sajt, újhagyma és bagett-, vagy kenyér szeletek A megtisztított fokhagymát szeletelem,a vöröshagymát kicsire vágom ésolajon puhára dinsztelem-a vége felé rádobom a kakukkfüvet is.Felöntöm a levessel a hagymákat,fűszerezem, majd miután felfőtt,a tejszínt lassan hozzáöntve beleszabadítom a botmixert. :) Nagyobb szeleteket vágok a bagettből,azokat egy kis olajon átpirítom(sózom, borsozom, fokhagymával átdörzsölöm);a levest tálkákba szedem, erre kerül a pékáru,a szeletelt újhagyma, még egy kis kakukkfűés a reszelt sajt.Grill alá teszem pár percre, csak amígszépen megsül a sajt a tetején.Finom, tápláló és -így az ősz kezdetén-még az immunrendszerünk is hálás lesz érte!