Fűszeres, pirított kenyérkocka

  • 2014.10.25.
  • 4

...most kifejezetten a BROKKOLI KRÉMLEVESHEZ.Hozzávalók:-0,5 kg kenyér-HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ-fokhagyma granulátum (25 dkg kenyérhez összesen kb. 2 kávéskanálnyi-bőven elég)-só-bors A történet gyors lesz, mindent érdemes előkészíteni!Egy teflon edényben olajat hevítek,annyi kis kockára vágott kenyeret,amennyi kényelmesen belefér, beleszórok,sózom, borsozom, megszórom a fokhagyma-granulátummal és sűrűn átlapátolva megsütöm.(Nem szabad szénné égetni!) Papírtörlővel bélelt tálba szedem,hogy ne maradjon rajta sok zsiradék.Hogy miért garanulált fokhagyma?Vannak kedvenc bolti nasijaim, mégpedig az
Olasz fajta, fokhagymás pirított kenyérkarikák-ez pont azt az ízt fogja visszaadni!Nagggyon-nagggyon...! :))) A mennyiség:a fél kilónyi kenyérkocka kényelmesenelegendő két főzet (6-6 főnek) leves mellé;most elkészítem a felét, a maradékotmegszárítom és jó lesz a következő leveshez! Nagggyon jó lesz! :)))