Kovászos káposzta

  • 2014.07.31.
  • 2

Egy pár évvel ezelőtt, egy országosan nagy nézettségnekörvendő műsorban (egy rendkívül népszerű és általamnagyon kedvelt Színművész (Úr :))ilyenből készítette a töltött káposztát a vendégeinek-még hallani sem hallottam addig ilyenről!És mivel én meg későn érő típus vagyok,(rendkívül későn érnek meg bennem a gondolatok :)))most jött el az ideje, hogy el is készítsem!Ez van! :DDD Hozzávalók:
(szigorúan nálam-nem emlékszem az eredeti receptre)-1 kg (tiszta súly) édes, fejes káposzta-kapor (sok, de most csak szárított volt itthon)-1 fej vöröshagyma-4 gerezd fokhagyma-1 ek egész bors (fűszertojásba téve)-2 ek só -2 liter meleg víz-pirítós kenyerekA káposztát legyalultam, innentől minden ugyanúgy zajlott,mint aKOVÁSZOS UBORKAkészítésénél;annyira úgy, hogy ezt is három napra tettem a verőfényre,(amiből megint csak nem volt hiányunk :)csak miután elkészült, nem feltétlenül szűrögettem-elég, ha a kenyér lekerül a tetejéről éskihűlés után megy a hűtőbe,amíg felhasználásra nem kerül!Az íze (teljesen érthető módon :), nem olyan,mint az uborkának, de elképesztően finom,teljesen újfajta savanyúság-élmény! :)))
Azt meg, hogy mihez is fogom felhasználni,majd kitalálom!
(Mondjuk a harmadát a Királylány simán eltüntettea kiszedést követően, úgyhogy maradok annyiban,hogy ha lesz még mit/miből, ígérem, megosztom! :)))