Mentás paradicsomsaláta

  • 2014.06.25.
  • 8

Vacsora 2 személyre. :)A Királylány (szak)táborozik,Mi meg (a két öreg :) itthon-estére nem főzök! :)(Mondjuk, egy ideje napközben sem,ami, egy gasztro-blog(-ger) esetébennem éppen dicsőség, de hát ez van! :)))))Szóval, hideg vacsora-legalább ezt turbózzam fel egy csöppet.Vagy nem? :)))Gyökérkenyér, sonka, olívabogyó és sajtok társaságában. :)Hozzávalók:-fél kg koktél paradicsom (vegyes színekben pompázva :)-1 csokor friss menta-2 evőkanál magos mustár-2 evőkanál méz-4 evőkanál almaecet-extra szűz olívaolaj (még mindig a spanyol :) -1 csokor újhagyma-2 közepes fej lilahagyma -tengeri só-darált borsA hagymákat apró kockára vágom,sózom, majd amikor állt egy pár percet,ráöntöm az ecetet.A megmosott paradicsomokatkettévágom, sózom (csak kicsit!),ezt is állni hagyom és át-átkeverem.A mustárt a mézzel, olívaolajjal,borssal és a viszonylag kicsire metéltmentával (nagyon finom, nagyon friss tőle!)összekeverem, majd a paradicsommalés a hagymával alaposan összeforgatom.Az "ihlet" innen! :)