Tojáspörkölt, tojáspaprikás

  • 2014.02.21.
  • 9

Mikor is az agg Rokonék vagy 15 évevaci új helyre költöztek, az új környezethozta magával az új Szomszédokatés a kicsit más fajta recepteket. :)Innen ered a főtt tojás pörköltté való átlényegülése is-Jutka szomszédasszony (és volt Drága Anyukája)révén teljesen új ételek kerültekaz agg Rokonék asztalára is olykor(pedig a költözés csak 2 utcányi volt,nem fél világnyi)! :)))Hozzávalók: (4 főre)
-12 tojáshoz-1 nagy fej vöröshagyma-só, darált bors-1 kapszli K. házias pörköltalap-sorry :)-2-3 tk csemegepaprika-1,5 dl tejföl-mangalica zsír-1 tk étkezési keményítő (kevés hideg vízben elkeverve)+25 dkg jó minőségű köret tészta+fejes saláta (nekem egy egész fej, másoknak elég szokott lenni egy negyed :))) A tojásokat sós vízben keményre főzöm,megpucolom, félreteszem.Az apróra vágott hagymát a zsiradékban dinsztelem,megszórom sóval, borssal, pirospaprikával,belekerül a kapszli tartalma is,felöntöm 2-3 dl vízzel ésfedővel letakarva 20 percig főzöm.Ekkor újra vizet öntök rá és még 20 perc a tűzön.Ha a hagyma már teljesen szétfőtt,beleöntöm a tejföltés a keményítőt is. A visszafőzött pörköltalapba teszem azegészben hagyott tojásokat-nekem így szebb látvány tálaláskor! Kagyló tésztával tálalom(Olasz, durum) -olyan kell hozzá, ami a szaftot megtartja-és ecetes, fejes salátával;ez egy hibátlan választás!