Tzatziki

  • 2014.01.12.
  • 2

Alap mű a konyhámban-olyannyira, hogy a Komám a múltkor is megjegyezte (vigyorogva),hogy nálam mindig van tzatziki is (bár igen szereti, úgyhogy jó, hogy van! :).Na, szóval, félig csalás a hozzávalók egyik öszetevője,de mivel alapjába véve rendes kislány vagyok,azért a problémát kiküszöbölöm azzal, hogy egy másik összetevőviszont igen jó fajta szokott lenni! :)))(Vagy egy ötlet, hogy az legyen!) Hozzávalók:-2 db kígyó uborkához-1 zacskó Kotányi Tzatziki fűszerkeverék(a csalás tárgya-mea culpa, de ennél jobban még nem jött be semmi :)-só -3 dl görög-, vagy -6 dl natúr joghurt-amiből a végén szintén 3 dl lesz! Itt, ugye, nem sok kérdés van a görög joghurttal kapcsolatban,mert tökéletes, sűrű, ahogy annak lenni kell;annál több viszont a mezei társával kapcsolatban,ami viszont hagy kivetnivalót maga után-de ezen is lehet egy keveset alakítani! :)Ha natúr joghurtot veszünk (bármilyen okból),az előírt mennyiség kétszeresét vásároljuk!Előszedünk egy tésztaszűrőt, kibéleljük pl. sűrűn hajtogatott gézzel,(már ha van az embernek asszonynak egy traumás Kománéja :)))egy tálat alátéve beleöntjük a joghurtokatés a hűtőben pihentetjük egy pár órát.Ezzel azt fogjuk elérni, hogy a 6 dl joghurtunkból pontosan 3dl (szerintem)víz fog kicsepegni, de ezek után, legalább majdnem olyan állagot fogunk elérni,mint amilyet drága kollégája esetében már elértek a gyárban. :)
Ez már elég sűrű lesz ahhoz, hogy a tzatzikink neegy úszós valami legyen, hanem-miután a meghámozott uborkákat a V-gyalu vékony Julienne-szeletelőjénátküldtem és besóztam (reszelhetik is), majd alaposan kinyomkodtam-egy jól "kanalazható" mártás!És a csaláshoz visszatérve, sok mindennel próbálkoztam már,de ez az eddigi egyetlen, ami teljesen hibátlan az én (falusi) gyomromnak! :)))Ne kell mindig kaviár!(képletesen szólva :)