Paradicsomszószban főtt krumplis húsgombócok

  • 2014.01.15.
  • 0

Azért is jó ez a blog-élet, mert az ember asszonymindig lát valami teljesen újat(és csodálkozik rá dolgokra, mint az abizonyos jószág, az új kapura:))) Hankka a minap ugyanis
húsgombócokat készített paradicsomszószban,méghozzá krumplival, rizs helyett!Szeretem az új dolgokat, meg a változatosságot;és hát a recept is nagyon jól hangzik,meg a képek is meggyőzőek,meg még paradicsom is van benne bőven...első olvasásra kipróbálósnak tűnt a történetés hát...kipróbáltam! :)))Hozzávalók:-0,5 kg sertéshús-robotgépben aprítva -2 nagyobb darab krumpli-1 közepes fej vöröshagyma-pici (mangalica) zsír-2 gerezd fokhagyma-1 egész tojás-só, darált bors, ételízesítő a mártáshoz:-1 l paradicsomlé, vagy

egy 7 dl-es passzírozott paradicsom+3 dl víz-1 közepes fej vöröshagyma-1 gerezd fokhagyma (biztos, ami fix :) -kis darab zeller, vagy a levele-pár babérlevél, vagy az őrölt változata -só, darált bors-3 ek cukor(azért lett azonnal dupla adag, mert úgy szeretjük,ha jó bőven jut a tésztára -is- belőle)A hagymát, a fokhagymát és a darabolt krumplitrobotgépben aprítom fel, sőt, még a húst is mindezek után-teljesen más állagot lehet elérni ezzel a pici változtatással!A két masszát összekeverem a tojással és fűszerezem,majd egy kicsit állni hagyom, hagy érjenek egy kicsit össze.Közben a mártásnak valót is készíteni kezdem:a hagymát kicsire aprítom, kevés zsíron dinsztelem,
beledobom a kis kockákra vágott zellert,
babérlevelet,majd felöntöm vízzel + a passzírozott paradicsomlével
és a főzési idő sacc felénél be is ízesítem.A masszából kis aranyos gombócokat készítek(pontosan 60 darabot -egy cinvödörnyi mennyiség lett :))),
amiket 3 részletben a szószba pakolokés óvatos rázogatással, kb. 10-10 perc alatt készre főzök.Hozzá -nem lázadás képpen,csak mert 3 napja tésztát eszünk, tésztával-krumplipürét készítettem-nagyon jó választás ez is!Ja és majdnem megfeledkeztema főszereplőről-a gombócok elképesztően finomak lettek! Köszönet a "rácsodálkozni való(k)ra" !
:)))