(majdnem) Marcipános keksz

  • 2014.01.11.
  • 6

A Juditka félehamis marcipán recept itt olvasható-azóta azon gondolkoztam, hogy miben, vagy mivellehetne kipróbálni, amikor is Csilla olyanjópofa kekszeket készített,
hogy a fejemhez kaptam, na, ezzel pont jó lesz
-így kénytelen voltam megsütni! :DDD(Jó még ez így, az ünnepek után is, nem!? :)))Hozzávalók:-10 dkg (hamis)marcipán massza-17 dkg darált mandula-8 dkg porcukor-25 dkg süteményliszt-csipet só-25 dkg puha vaj-2 tojássárgája- 2 ek
vaníliás cukor (vaníliaporom nem lévén, de fél vanília kikapart belseje is jó lehet)-1 ek mandula aroma-1 citrom reszelt héja-a díszítéshez 2 csomag Dr. Oetker étcsokoládés bevonót és cukorgyöngyöket használtamA (hamis)marcipán masszát tálba adagoltam(még melegében, így nem kellett reszelni, egyébként reszeljük bele!)az összes hozzávalóval együtt és robotgépbe téve,jó alaposan összedolgoztam;lefóliázva, legalább egy órára hűtőbe került,de az sem árt neki, ha többet van ott.Műanyag lapon (sok liszttel) vékonyra nyújtottamés formákat szaggattam.A kiszúrókat egyéb iránt a Királylány kaptadb-től, még valamikor tavaly- most felavattam őket! :)Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 fokon,8 perc alatt megsütöttem.(Sem a tepsit nem rakom el, sem a sütőpapírt-ezeken fogom ugyanis majd összecsokizni! :) Első felvonás vége, mentek teljesen kihűlni!
A színfalak mögött azonban nem állt meg az élet,ugyanis a bloggerkénk meg is szokott éhezni,s mivel a sütő jó meleg, nagyon gyorsan töltöttem megegy (jó) adag
balzsamecettel és rozmaringgal sülő lilahagymával!(a fenti sorra kattintva elérhető a recept!) Most jöhet a második felvonás,
az össze-vissza csokizás! :)))