Héjában sült krumpli fűszeres tejföllel

  • 2014.01.04.
  • 5

Hozzávalók:-fejenként 3-4 db krumpli(plusz még egy pár fej vöröshagyma héjában, sózva, alufóliába csomagolva :) -3 dl tejföl (nagy dobozos)-fél lime leve (ha szeretjük, reszeljük bele a héját is)-1 gerezd fokhagyma (fokhagymanyomóval összenyomva)-2 ek vöröshagyma krém-ehhez ez illik jobban -1 ek szárított metélőhagyma-csilipelyhes só(m)-darált bors-1 kk porcukor -egy jó nagy adag
hagymás savanyúkáposzta (saláta)A krumplit alaposan megsúrolom és 200 fokos sütőbe teszem,légkeveréssel 1 órára, majd tálba szedve (konyharuhába beburkolva) hagyom még egy kicsit puhulni.
Nincs benne hús, nem rafinált elkészíteni,mégis a téli (ha-ha-ha) tavaszi konyhaegyik legfinomabb eledele!