Boscaiola mártás

  • 2014.01.11.
  • 9

...avagy az Olaszok tejszínes, gombás mártása(meg az enyém :) Hozzávalók:-20 dkg csiperkegomba (most 1 konzervdobozos)-6 szelet bacon szalonna-2 szál újhagyma, vagy 1 közepes fej vöröshagyma-pici olívaolaj-6 dl tejszín (és nem főző!)-1 csokor petrezselyem (hiányában jó a szárított is, 1 evőkanállal)-1 ek szárított metélőhagyma (opcionális) -só, darált bors-1 csomag 3 mm-es spagettiA történet a tésztafőzéssel kezdődik,
csak mert ez is nagyon hamar elkészül és a mártás is rá-ugyanis ma megint szalmaözvegy vagyok(ami egyrészt nagyon pozitív, mert eggyel közelebbkerülök az itthoni fejetlenség megoldásához, másrészt viszontdélután szokott eszembe jutni, hogy még nem ettem-ami viszont nem látszik meg rajtam,ami viszont nem tartozik a tárgyhoz! :)))Na, szóval, fő a tészta,(olyan sós vízben, mint a Földközi-tenger vize! :)közben a bacont csíkokra vágomés pici olívaolajon megfuttatom;félidőben rádobom az apróra vágott hagymát,sózom, majd ha a hagyma már elkezdett puhulni,ráöntöm a gombát is és összesütöm az egészet.Ha szép színe van már a gombánknak is,mehet rá a tejszín, darált bors-na, innen kezd olyan szép és selymeslenni a mártás, hogy legszívesebben kanállal esnék neki!A lángot feltekerem és legalább 10 percen keresztül(viszonylag) sűrűre beforralom.Uram, teremtőm, de nagyon finom! :)))És egy óvatlan pillanatban a Méltóságos Úr belopózott;hála az égnek, a fára nem mászott fel! :DDD