Duplán csokis muffin

  • 2013.12.01.
  • 6

Hozzávalók:-13 dkg cukor -20 dkg süteményliszt-pici só-0,5 csomag sütőport-3-4 ek vanília aroma-2 egész tojás -1 dl tej-10 dkg puha vaj-1 marék aszalt vörös áfonya-2 tábla csokoládéA lisztet általában szitálom
(de szigorúan csak általában-mondjuk a piskóta tészta esetében :),
összekeverem a cukorral, sóval, sütőporral.A tojásokat a vajjal habosra keverem,beleöntöm a tejet , a vanília aromát és hozzákeverem
a száraz összetevőket.A száraz és folyékony hozzávalókat mindig
külön-külön kell összekeverni,aztán az egészet gyors mozdulatokkal összeforgatni! A töltelék mennyiségét nagyjából józan paraszti
rálátással mérem ki-amiből a ház Ura szerint nálam
csak a paraszti van meg :)-ehhez egy tábla jobb minőségű csokit és egy marék aszalt vörös áfonyát. A csokit darabolom, az áfonyát egyben hagyom-a masszához keverem mindkettőt.A mélyedésekbe papírt teszek, félig kanalazom tésztával,belekerül a másik tábla csokiból két-két szelet, majda másik fél adag tészta.Ebből a mennyiségből pontosan 12 nagy méretű forma fog megtelni. Kerül rá egy kis szívet-lelket melengető díszítés és megy a melegre-előmelegített sütő, 180 fok, légkeverés, 20 perc.Két nap alatt morzsa
nem marad belőle!
:)