Baconos, füstöltsajtos csirkemell

  • 2013.12.29.
  • 1

...őzgerinc formában sütve.Hozzávalók:-1 kg csirkemell filéhez-1 közepes dobozos tejföl (3 dl) -3 ek liszt-1 ek szárított petrezselyem -40 dkg bacon szalonna-20 dkg füstölt sajt, reszelve-3 nagy gerezd fokhagyma-2 egész -nagy méretű- tojás-só, bors-1 ek ételízesítő -pici zsír-a forma kikenéséhez-1-1 marék zsemlemorzsa-a formábaA húst kis lapocskákra vágom és sózom, borsozom.A fokhagymát a húsra nyomom, elkeverem a liszttel,hozzáadom a reszelt sajtot,
a petrezselymet,megy bele a tejföl, a tojás és az ételízesítő. Az őzgerinc formákat zsírozom, behintem zsemlemorzsával,belesorolom a bacon szalonnát-úgy, hogy a széle mindenhol kilógjon-,a két formába elosztom a masszátés ráhajtogatom a bacont.Előmelegített sütő, 180 fok, 30 perc lefedve,majd fólia nélkül, légkeveréssel újabb 20 perc.Hagymás tört krumplival és tzatzikival tálaltam.
Ugyanis vendégség volt felénk tegnap;(általában a két ünnep között jövünk össze a
Komáékkal és a Sógorékkal-csak mert előtte mindenhol a fejetlenség és az időhiány az úr :)))
és bár a Komaasszony ezt sütötte karácsonyra Maguknak,(Tőle importáltam a receptet is :)nem mondta, hogy nem esznek Nálunk is belőle-bár a Komám és a Királylány inkább az oldalasra szavazott!

(Biztos, ami fix, az is készült-párolt lilakáposztával.)
:D