Tótsütemény

  • 2013.11.03.
  • 2

Mert hát ez is úgy kezdődött, hogy volt még másfél órám este,
amíg a Királylányért kellett mennem (házibuli-na, nem én, Ő);és ahelyett, hogy az egész napos úton levésem után
végre egy csöppet vízszintbe kalibráltam volna magam,
megint csak bámultam a Nagy Szent Világhálót.De nem hiába, mert Hankka ismét valami
egészen csodásat sütött,
nekem pedig elszorult a szívem, hogy dolgozó emberként asszonyként,milyen diszkriminatív vagyok a család 2/3-val szemben,ugyanis egy ideje azt kénytelenek enni, amit eléjük teszek-mármint hogy nincs nagyon választás, meg apelláta, meg ilyenek.Minden maradék erőmet összegyűjtve kivánszorogtam a spájzig,összeszedtem a hozzávalókat és úgy döntöttem, hogyha elalszok is közben,
akkor is lesz rendes sütemény az én családomnak is!(Egyébként is felkelek majd a konyhai időzítő órára-20 perc is valami! :)))
Hozzávalók:-25 dkg vajat (igazit!)-25 dkg kristálycukorral fehéredésig kevertem/kavartam-1/2 citrom levét
és-2 ek vanília aromát hozzáadtam -20 dkg sima lisztet és-1 csomag sütőport beleszitáltam-20 dkg félig darált diót hozzákevertem (csak mert mi így jobban szeretjük a diósokat), majd-6 tojás fehérjét habbá verve, óvatosan beleforgattam. (Eddig tiszta Update!:)))Közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra.Egy 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem,
beleöntöttem és elsimítottam a masszát benne,
majd légkeveréssel 20 percig sütöttem.A massza (nekem-a sima piskótatésztához képest) nagyon furcsa,
sűrű, majdhogynem ragadós volt,
sütés után
viszont annyira puha, kellemes lett a tészta,
hogy úgy hiszem, megtartom a receptet!Amíg a tészta sült, kikevertem-6 tojás sárgáját-30 dkg porcukorral (kézzel, alaposan) és ezt a megsült piskóta tetejére maszatoltam-azonnal, még melegében (így kell, de nem lett olyan szép a végeredményem, mint Hankkának! Nem is akarnám Vele felvenni a versenyt díszítés-ügyileg! :)))))Viszont a végeredmény kárpótol minden elpepecselt percért-fantasztikus íze van!!! Hagytam állni, amíg teljesen kihűlt az egész, utána szeleteltem.