Tejfölös, savanyúkáposztás bableves

  • 2013.11.07.
  • 4

Megint csak egy történés bontakozott a kútfőmben,
ugyanis db (ismételten:)
küldött pár sólet konzervet, azzal a kéréssel, hogy osszam is meg.?!?!?! Na, de mivel legalább három féle képpen van már fent sima
(és fordított :))) sólet a blogon (és mind a konzervipar remeke! :)))1

2
-dolgozó emberként asszonyként
a többit nem keresem az idő rövidsége miatt-, valamit azért csak muszáj volt kitalálni belőle,
egyrészt engedve az Olvasói (és Anyagbeszerzői) nyomásnak, másrészt, mert lassan az összes Olvasóm elpártol! :DAz összetétele nagyban hasonlít
a bakonyi betyárlevesemhez,
na és Hankka Koma-leveséhez
(vagy a korhelylevesemhez,
vagy a szabolcsi káposztás bableveshez.........:D(lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű,
vagy papucs orrán pamutbojt... :)))))

"Picur" pedig a konyhasarokban ül és vár, éhesen-szegény Gyerek! :DDDHozzávalók:-2 doboz sólet konzerv-amiben ugye füstölt marhahús is van!-mangalica zsír-4 db sárgarépa-3 db petrezselyem gyökér-1 cs újhagyma-10 db barna csiperke-10 db kelbimbó-40 dkg savanyú káposzta-kicsit átmosva -2-3 dl tejföl-só, bors-pár karika
sarudi, csípős vastag kolbász-az Agg rokon hűtőjéből :)))Nyamm :)
A zöldségeket pici sóval, borssal, kevés zsírral, -vízben puhára párolom;hozzáöntöm a sóleteket, a kolbászt-egy kicsit feldarabolva-,
majd a savanyú káposztát-egy kicsit összevágva. Addig, amíg felfő, vízzel kikavarom a tejfölt, ráöntöm a levesre
és a sólet "kész-sége" miatt csak itt kezdem ízesíteni!Nem is nagyon főzögetem tovább-inkább tálalok és étetek!
(És hogy a januári 18 karikás találkozónkon nem fogok
egy ruhámba se beleférni, az már egészen biztos!):D
:D
:DA második tányér-ütősen. :)))Nagyon tartalmas, nagyon őszi, nagyon finom! :)))xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Majdnem félórás recept! :)