Pestos burgonyasaláta

  • 2013.11.15.
  • 3

Hozzávalók (3 főre):-0,5 kg újkrumpli-lehetőleg, de ne dőljünk kardnak, ha pont ősszel nem ilyenből készítjük-10 dkg
aszalt paradicsom, olíva olajban eltéve -0,5 lime leve-darált bors-pár tekerés, ízlés szerint-1 tk chilis show -az aszalt paradicsom olaja, a legvégén-mindet fel fogja venni a krumpli-1 adag zöld pesto -annyi változtatással, hogy most chilis show és (dió helyett)sózott kesudió került bele, viszont SAJT most NEM A krumplit kockára vágom és sós vízben megfőzöm.A vizet leöntöm róla és egészben hozzákeveremaz aszalt paradicsomokat, lefedem-egy kicsit hagy puhuljon.Elkészítem frissen a pestot:a fokhagymát a chilis show-val összezúzom,majdbelekerül a petrezselyem zöld, az olíva olaj és a kesudió is.Az aszalt paradicsomos krumplit összeforgatom a pestoval(amennyire lehet, óvatosan), poharakba adagolom;a végén mindegyik adagra csepegtetek a lime levéből,az aszalt paradicsom olajábólés azon melegében nekilátunk falatozni! :)))Mennyei lett!http://chilifarm.hu/