Sütés nélküli almás

  • 2013.10.14.
  • 0

Csak mert ismét eltelt egy év! :D
És Apósom évről-évre jobban szórakozik,mikor még ennyi évet kívánunk Nekik! :D :D :DNa jó, azért tényleg nem kevés ez, még gombócból sem! : )
Rendeltünk azért tortát is -orosz krémet-,mert az meg az Anyós pajtás kedvence;viszont egy gasztroblogger meny sem mehet üres kézzel!
:D :D :D
Hozzávalók:-1-1,2 kg (tiszta súly!) alma-függ a tepsi magasságától-20 dkg kristálycukor -3 csomag pudingpor (most karamell ízű-és nagyon finom vele!)-5+3 dl víz-0,5 kg szögletes háztartási keksza csokimázhoz:-2-3 csomag ét tortabevonó (tepsi-méret függő)Az almát meghámozom, kicsumázom és vékonyabb szeletekre vágom.
Nagyobb fazékba rakom, 5 dl vizet és a cukrot ráöntöm;
jó félpuhára főzöm (jobban szeretjük így, mint szétfőve).A pudingot 3 dl vízzel kikeverem, az almához öntöm,ami azonnal be is sűrűsödik!A tepsi alját keksszel kirakom, az almát elsimítom rajta;a tetejére ismét keksz kerül.Közben gyöngyöző vízben melegedve készül a tetejére a csokimáz is!Legalább egy éjszakára hűvösre kell tenni, ezalatt ugyanis a keksz megpuhul,a csoki megköt a tetején és így fogjuk tudni csak szépen szeletelni!És hogy mi lett a maradékok sorsa?(Mert hogy maradék mindig van. :)Hát ez-ami a nagyban, itt kicsiben! :D