Kolbászos krumplileves

  • 2013.10.29.
  • 8

A legegyszerűbb, de legfinomabb krumplileves, amit enni csak lehet!Írtam már, hogyha úton vagyunk, sokszor térünk be ide;(Lecsó Séf Úr főztjére!:)))
hasonlót ettünk a múltkoriban(természetesen pontos leírást nem kértem :) -az egyszerűsége a nagyszerűsége!

Hozzávalók:-1 kg krumplihoz-1 pár (20 dkg) cserkészkolbász (most -sajnos!-, csak mert elfogyott a db-től kapott
házi, füstölt finomság; na és az Agg rokon hűtőjében is régen garázdálkodtunk már :)))
-pici olíva olaj, a kolbász alá (házi kolbásznál ezt kihagyom!) -1 közepes vöröshagyma -1 egész szál zellerlevél (Anyós pajtás jóvoltából :)-1 ek szárított petrezselyem-2 db babérlevél -csilipelyhes só-darált bors-ízvarázsA hagymát megtisztítom, apróra vágom.Az olajat felforrósítom, átsütöm benne a karikára vágott kolbászt,
majd azt kiszedve belekerül az apróra vágott hagyma
és sóval puhára dinsztelem. Közben a burgonyát meghámozom, megmosom
és kisebb kockákra darabolom;(Miniatűr méretek (magamhoz képest :), miniatűr hozzávalók.)a lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, amennyi
kényelmesen ellepi, fűszerezem és puhára főzöm.Tálalásnál kerül rá/bele a sült kolbász.Ennyi. Mondtam!
:D