Gulyás és lángos

  • 2013.01.23.
  • 9

 „A haza élt a költők és írók szavaiban, élt a tudósok műveiben, élt a névtelen magyarok munkájában, hitében, életmódjában, élt az ősök tetteinek emlékében, élt Erdély, a Hortobágy, a Balaton és a Tátra tájainak derengésében, de legalább úgy élt ebben a szóban is: „bográcsgulyás" – s csak az ostobák, nagyképűek és siketek nem értették ezt.”
(Márai Sándor)
 
Két emblematikus ételünk, a gulyás és a lángos is felbukkan Széll Tamás menüsorában a jövő heti lyoni Bocuse döntőben. Persze másként, mint ahogy megszokhattuk. De hogy szokhattuk meg? Miért vagyunk a puszta-gulyás-paprika országa? A gulyás leves egyáltalán? Mit ír a lángosról Móra Ferenc? Itt minden kiderül: klikk.