A lóhús

  • 2013.01.18.
  • 8

A napokban olvashattuk a hírt: az ír élelmiszerbiztonsági hatóság ló- és sertéshússal kevert marhahúshamburgereket talált a Tesco, a Lidl, az Aldi és a fagyasztott élelmiszerek forgalmazására szakosodott Iceland hálózatok nagy-britanniai és írországi üzleteiben. A Hamvas Béla által élelmiszer- hamisításnak nevezett jelenség teljes joggal háborítja fel az embereket – főleg annak tudatában, hogy gyanítható, ez csak a jéghegy csúcsa. Ugyanakkor akármennyire is megdöbbentő, Csáky Sándor 1929-ben megjelent könyvében azt olvashatjuk, a XX. század szakácskönyve nem lenne tökéletes, ha a lóhúst kihagyná belőle. Sőt, számos előnyére is felhívja a figyelmet.
[...] Bővebben!






Címkék

Hús 20_Század