Blogkóstoló 6. Barbinál, avagy Mézeskalács sütije

  • 2012.12.02.
  • 1

Nagyon örültem ennek a "feladatnak", mivel megint sikerült olyan játékot kitalálni, hogy nem nyereményért, hanem egymás örömére találkozunk. Én még Mézeskalács oldalát valahogy nem találtam meg, így aztán nagy lelkesedéssel kerestem és olvastam a sok finom receptjét.Alig bírtam választani a sok recept közül, dehát nem is lennék önmagam, ha nem sütit választottam volna. Az eredeti receptjét pedig olvassátok Mézeskalácsnál!Én csak egy kicsit változtattam rajta (bocsi Mézeskalács):
Elkészítés: 40 dkg lisztbe tettem egy teáskanál szódabikarbónát, 3 tojást, 10 dkg nyírfacukrot, 10 dkg cukrot, 8 dkg darált diót és 2 evőkanál mézet (attól féltem, nem lesz, ami összefogja). Összegyúrtam és éjszakára hűtőbe tettem. Másnap sütöttem belőle 4 lapot sütőpapíros tepsiben.
A krémjéhez 850 ml tejfelt (ez egy adag bödönke tejfel, így kapható a boltban) elkevertem 25 dkg dióval és 20 dkg cukorral, betöltöttem a lapopakt és a tetejére narancsos étcsokit (azért rücskös) olvasztottam kevés olajjal, azzal kentem le. Nekem szerencsére nem volt folyós a krém, állt pár órát, nem bírtuk tovább, muszáj volt megkóstólni, MINDENKINEK NAGYON ÍZLETT!! Köszönjük Mézeskalács, van egy új recept a családi kalendáriumban!!
....és MINDENKINEK nagyon Boldog Adventet kívánok ezzel az egyszerű, de annál szebb adventi koszorúval, amit a lányom készített!!

Címkék

Süti Tejfel Dió Advent