Villányi kevert csokis süti

  • 2012.11.16.
  • 8

Még az ősz elején jártunk Villányban, finom borokat lehet ott kóstolni. Beültünk ebédelni az egyik étterembe és a gulyás leves után egy egyszerű, de annál finomabb desszertet sikerült rendelni. Annyira ízlett, hogy gondoltam, itthon is elkészítem. Most - Márton napi liba sült után - jött el az ideje. Megpróbáltam diétásan készíteni, hát ez lett belőle:Hozzávalók3 dkg kakaópor12 dkg zsír20 dkg cukor (nálam 20 dkg nyírfacukor)1 cs vaníliás cukor2 dl tej25 dkg liszt ( nálam 20 dkg egészkiőrlésű 5 dkg síma)1/2 csomag sütőpor2 egész tojásA tojásokat kikevertem a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadtam a zsírt (sajnos ezzel kell, ettől fog elállni, a margarintól nem), tejet, kakaót és lisztet, jól kikevertem, majd kizsírozott tepsiben kisütöttem.Az öntet: 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcsöt serpenyőben felforraltam, tettem hozzá 1 marék ribizlit, 1 marék fekete szedret, jól beforraltam, besűrűsödött, ezt öntöttem a tészta szeletre és tettem rá diétás tejszínhabot.Nekem ízlett (sajnos), Nektek hogy ízlik?JÓ ÉTVÁGYAT!