Latte macciato

  • 2017.01.21.
  • 8

Nagyon szeretem
a latte macciatot és miért is kellene ezért kávéházba menni, amikor otthon is könnyen elkészíthető. Én, ha otthon kávézom, akkor mindig ilyennel kényeztetem maga, csak mert megérdemlem!
Hozzávalók:
tejmár lefőtt fekete kávé
Elkészítés:
A tejet megmelegítem ahhoz, hogy a tej tetejére habot lehessen készíteni a tejnek a langyosnál mindenképp melegebbnek kell lennie, de nem kell, hogy forró legyen. Én ebbe a pohárba az M betű tetejéig szoktam tölteni a tejet ( ezt már kitapasztaltam).
Ezek után a következő eszközzel készítek habot, ez a tej mennyiség, így pont annyi, hogy nem keveredik ki a pohárból. Ezt az eszközt fillérekért lehet vásárolni.
A feje így néz ki:
Habosítás után így fog kinézni a tejünk, a nyílnál válik el egymástól a tej és a hab.
Most már csak az előre lefőtt kávét kell óvatosan a tejhez csorgatni, ezt régen úgy készítettem, hogy egy kiskanalat tettem kb arra szintre, ahol a tej és a hab találkozik és a kanálra csorgattam
nagyon lassan, kis sugárban a kívánt mennyiségű kávét. Mostanában már kiskanál nélkül készítem és már így sem keveredik össze a tejjel. Ilyen csőrős kiöntőt használok.
A végeredmény magáért beszél. Jöhet az ízesítés és az élvezet.
Jó kávézást mindenkinek.
image/jpeg

Címkék

Italok Reggelire