Fokhagymás stángli

  • 2014.02.01.
  • 2

Vacsorára vagy csak eszegetni egy jó családi mozidélutánhoz, nálunk bármikor jöhet! Amióta a gyerekeim tudják, hogy pizzatésztából van, azóta nem lehet pizzát sütni stangli nélkül!
Hozzávalók:
1 adag pizzatészta elkészítését itt találod4-5 gerezd fokhagyma2 ek. víz2 ek. olaj1 tk. só20 dkg sajtElkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk és pépesítjük, hozzáadjuk a sót, olajat és vizet, ezt egy pohárban töltve, lefedve egy kis ideig hagyjuk összeérni, én ezt a tészta elkészítése előtt már meg szoktam csinálni, hogy legyen ideje állni, ami nagyon jót tesz neki.

A pizzatésztát az
itt
leírtak alapján elkészítjük.

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A tésztát 3-4 adagra osztjuk, attól függően, hogy mekkora lapokat akarunk kapni és hogy hány adagot szeretnénk. A tésztaadagokból enyhén lisztezett deszkán köröket formálunk és zsírpapírral fedett tepsire helyezzük.
Alaposan megkenjük a fokhagymás lével és vastagon megszórjuk reszelt sajttal és már mehet is a sütőbe.

A sütő hőfokát visszavesszük 175 C-ra és kb 15-20 perc alatt készre sütjük.Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg