Görög káposztasaláta

  • 2014.01.05.
  • 9

Az egyik szupermarketben vettem először ilyen salátát, azt gondoltam, ezt a család úgysem enné meg, csak magamnak meg sosem készítenék. Nekem ízlett és a lányom is szívesen rájárt, később már a férjem is, így viszont már úgy gondoltam érdemes otthon is elkészíteni nagyobb mennyiségben.
Hozzávalók:
2 ek. majonéz2 dl tejföl1 tk. mustársóborscukor1 nagyobb répakis db fehér káposzta
Elkészítés:

A répát megpucoljuk és a káposztával együtt sajtreszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk és jól átforgatjuk, majd félretesszük.

Elkészítjük a majonézes alapot:A majonézt összekeverjük a mustárral, pici sóval, borssal és cukorral, hozzáadjuk a tejfölt és egyneművé keverjük, megkóstoljuk és ha szükséges, akkor még ízesítjük. A répás káposztát kinyomkodjuk és a majonézes alapba keverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.Bármilyen hús mellé jó, akár grillezett, akár egy vasárnapi rántott hús vagy sült hús is legyen az.Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg

Címkék

Saláták