Hókifli

  • 2013.12.30.
  • 5

Bár ez a süti nálunk kimondottan karácsonykor készül, szerintem az év bármely napján megsüthető, hisz nem egy hagyományos karácsonyi desszertről van szó.Hozzávalók:
A tésztához:40 dkg liszt25 dkg ráma1 tejfölA töltelékhez:gesztenye massza
Dió és mák töltelék:10 dkg dió vagy mák
7 dkg cukor1 ek. zsemlemorzsa ( szükség esetén)kb 0,08 dl vízVaníliás porcukorElkészítés:

A lisztet és a margarint késesbetétű robotgépben összedolgozom, majd kézzel hozzádolgozom a tejfölt is és a tészta már kész is van, amíg elkészítjük a tölteléket, addig a hűtőben pihentetjük a tésztát.

A diót és a cukrot együtt szoktam finomra darálni, a vízforralóban felforralom a vizet és a dióhoz keverem, ha lágy lenne a töltelék, akkor keverek bele egy kevés zsemlemorzsát. Ugyanígy készítem el a máktölteléket is, ha gesztenyéset készítek, akkor én biogesztenye masszát használok és nem keverek hozzá semmit, de lehet egy kis rummal vagy aromával ízesíteni.

A tésztát lisztezett deszkán
vékonyra nyújtom és a legnagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatok belőle, kiskanálnyi tölteléket teszek bele, majd félbehajtom. Zsírpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket, majd 170 C-ra előmelegített sütőbe kb. 5-8 perc alatt megsütöm őket.

Még forrón vaníliás porcukorba forgatom őket.
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg

Címkék

Desszert Karácsony